Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Akai
Philips, Marantz
Pioneer
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

 

PIONEER

 

Naast Akai was Pioneer de andere grote Japanner met een reeks hele mooie cassettedecks. In die tijd was je of een Akai, of een Pioneer liefhebber. Mijn eigen voorkeur is altijd naar Pioneer uitgegaan, temeer door hun geweldige kwaliteit maar ook de vormgeving. Niet voor niets was de reclame leus: "Pioneer, the art of entertainment"......

 

Pioneer CT-F1250  (1979-1980)

Pioneers super high-end cassettedeck met ongelooflijke prestaties, een geduchte tegenstander van de Tape-decks. Een opname met dit cassettedeck gaf geen hoorbaar verschil met het orgineel.

Met oa; 3 motoren, vollledig direct-drive (Quartz PLL), 3 koppen (Uni-Christal Ferritte), digitale teller en blauw fluoricerende VU meters. Dit cassettedeck hoorde bij de zg. "Silver Blue-line" serie, alle componenten  in deze serie waren uitgevoerd in zilver metaal met blauwe meters, heel... heel mooi! ($800 in 1979)

 

pioneer CT-F1250

 

volledige handmatige Bias en equalisatie voor elke tape

 

hele mooie blauw fluoricente uitlezing

 

 

Pioneer CT-F900 (1979-1980)

Een  stapje eenvoudiger was de CT-F900. Dit deck, ook uit de Blue-line serie had eveneens 3 koppen (sendust) en twee servo motoren (geen Quartz). Het deck was er ook met een houten ombouw, wat hem zeer zeldzaam maakte. ($600)

 

   

digitale teller

 

pitch control

 

Pioneer CT-F900

 

Pioneer CT-F950 (1980-1983)

Opvolger van de CT-F900, fantastisch deck met veel verbeteringen. Ook een beetje bedoeld als opvolger van de 1250. De prijs zat er een beetje tussenin (rond de $700 in 1980). De CT-F950 was ook een direct-drive deck met 3 koppen, zonder de Quartz control dat wel. Dit exemplaar is vrijwel nieuw, totaal onbeschadigd en in mintstaat.

 

Pioneer CT-F 950

 

voor Metaltape geschikt

 

volledig programmeerbaar

 

Hieronder de afbeeldingen van de koppen en de loopwerken uit een Pioneer folder

loopwerken

 

 

koppensets

 

 

Pioneer folder uit 1979

to Top of Page