Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

 

Pioneer Blue-line series

 

Eind jaren '70 kwam Pioneer met de zogenaamde "Blue-line series" (of ook wel Silver Blue-line of fluro-scan series genoemd).  Dit waren zeer hoogwaardige hifi-componenten die zich kenmerkten door de blauwe fluoricerende power en/of VU meters. Deze periode duurde ongeveer van 1979 tot midden 1984. Er kwamen complete sets op de markt, met timers tot en met "reverb-amplifiers" en "expanders" toe. Allen met iets "blue" en in de "silver finish".

Pioneer SA 7800

De Pioneer SA 7800 versterker was Pioneers eerste "non-switching amplifier", oftewel niet geschakelde versterker. Dit ontwerp reduceerde de vervorming met een factor 100! Hierdoor levert de 7800 een vermogen van 2 maal 65 watt met een totale harmonische vervorming van 0.009 % ! Verder was de SA 7800 voorzien van diverse filters, dubbing, stereo voorkeuren en 2 sets luidspreker aansluitingen. De mooie blauwe meters gaven de versterker net even dat extra meer. Overigens een zeer goede versterker.

 

 

Pioneer SA 7800

 

 

krachtige 2 * 65 watt versterker

 

 

Pioneer TX 7800

De Pioneer TX 7800 was een geweldige tuner met verschillende filter toepassingen voor elke gevoeligheid. Dat was belangrijk omdat er vele verschillende radiofequenties waren en er nog geen kabel was. De TX 7800 werd door de vakpers gelouterd vanwege zijn zeer goede prestaties en hoogwaardige elektronica. Ook het AM gedeelte was zeer geliefd bij de radio-amateurs. Het was een van de beste tuners van Pioneer.

 

 

Pioneer TX 7800

 

 

Ook de overige componenten van de Blue-line series waren stuk voor stuk ware kunstwerkjes, bijvoorbeeld het tape-deck RT909, of het cassettedeck CT-F1250 (zie verder de pagina's Reel to Reel en Cassettedecks)

 

 

Pioneer RT-909

 

 

Pioneer CT-F1250

 

 

Pioneer CT-F950

 

 

Pioneer CT-F900

 

 

Ook Reverb amplifiers (voor echo en delay tijdens opname op tape  of cassette) waren erg populair bij radio-amateurs. De gewone gebruiker nam meestal genoegen met alleen een Equalizer.

 

 

Als set een sieraad voor de huiskamer

 

 

Pioneer SG-9800 

Vreemd genoeg was Het topmodel equalizer SG-9800 niet voorzien van blauwe Led's, maar hoorde wel bij de Blue-line series

 

 

Pioneer SG-9800  2*12 kanaals

 

 

 

Mooie verlichting in het donker!! 

 

 

set met tuner 710 en timer 500

 

 

Timers werden veel gebruikt bij tijdopnamen. Pioneer had er een aantal in het programma.

 

Pioneer DT-400

 

to Top of Page