Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

 

SHARP

 

Het Japanse Sharp komt in 1983 met twee CD spelers kort na elkaar: De Sharp DX-3 en de DX-5. De Sharp DX-3 is een geheel eigen ontwerp (dus geen kloon) en is een prachtige zware degelijke speler, met een lade die sluit als een kluis! De speler is geheel van metaal en heel mooi afgewerkt. Van de DX-5 weet ik helaas niets (en kan ook niets over deze speler vinden) maar aangezien de DX-3 al zeldzaam is, zal de 5 dat wel helemaal zijn.

Sharp DX-3 (1983)

 

Sharp DX-3

 

Een mooi detail is de blauwe, uit vertikale streepjes bestaande, tijdindicatie-balk welke de gespeelde tijd en lengte van de CD aangeeft. Dit zien we ook bij de Technics CD spelers uit die periode.

 

   

geheel uit metaal

 

display

 

Na het voorlader avontuur kwam Sharp met een horizontale CD speler, de DX-500. Deze ook geheel van metaal gemaakte speler was gebaseerd op de CD 300/303 van Philips en de CDP-101 van Sony. De DX-500 heeft ook weer een lade waar het loopwerk inzit (CD 300/303) en de compacte bouw van de CDP-101 (Sony). Een mooi en degelijk stukje techniek. Verder is er mij van de Sharp DX-500 niet veel meer bekend dan zijn bouwjaar, 1984. Wel is de speler zeer zeldzaam (ben nooit meer een andere tegengekomen!)

Sharp DX-500 (1984)

 

   

Sharp DX-500

 

zware compacte cd speler

 

 

SIEMENS

 

Het Duitse Siemens kwam met een CD spler uit de inmiddels bekende Sanyo stal en kreeg de doopnaam RW 725 mee. De speler is een bruine versie van Sanyo's DAD 8 en kwam eigenlijk te laat op de Europese markt omdat vertikaal toen alweer uit was. Tegenwoordig weer erg populair als art deco in de huiskamer!

 

Siemens RW 725 (1983)

 

   

Siemens RW 725

 

"kloon" van de Sanyo DAD 8

to Top of Page