Vintagehifi.nl
Philips
Sony
Akai  Alpine  B&O
Dual,Fisher,Hitachi,
JVC, Magnavox
Pioneer, Saba, Sanyo
Sharp, Siemens
Technics, Tensai
Thomson, Toshiba
Uher, Yamaha
Hifi opstelling
Akai vintagehifi
Pioneer "Blue-line"
Reel to Reel
Cassettedecks
Draaitafels
Receivers
Overige vintagehifi
WEBSHOP
Hifi tests & Folders
Contact
Gastenboek
bertfotografeert

 

JVC

 

JVC, de afkorting voor "Japan Victor Company", is al sinds 1927 een groot en stabiel merk in Japan, de VS en Europa. Natuurlijk bekend als de (mede) uitvinder van het VHS videosysteem, maar ook van audiocomponenten zoals draaitafels en versterkers. Ook JVC bracht een CD speler op de markt. Het model kreeg de naam XL-V1. Het was een i.s.m. Hitachi ontwikkelde voorlader. Mooi detail is het frontje van de deurlade wat doorloopt in het front van de speler.

 

JVC XL-V1 (1983)

 

JVC XL-V1

 

   

XL-V1

 

LED's voor nummerweergava

 

JVC XL-Z444 (1986/87)

Een latere speler van JVC is de XL-Z444. Deze speler stamt uit 1986/87 en is een speler zoals JVC ze destijds maakte: Betrouwbaar en een lust voor oog en oor! Deze Cd speler heb ik spontaan aangeboden gekregen van Cees Souge, die mij vroeg of ik zijn speler onderdak wilde geven. Nogmaals dank Cees, het is een prachtige speler!

 

   

JVC XL-Z444 (1986)

 

let op het rode led boven de lade

 

MAGNAVOX

 

Magnavox, de Amerikaanse dochter van Philips, is een paar jaar na de introductie van de CD 100 begonnen met de produktie van CD spelers in de VS. De zeer succesvolle CD 650 van Philips (de Europese CD speler van het jaar in 1986) werd in de VS uitgebracht als de Magnavox CDB650.

De CD 650 is bijna 20 jaar lang de referentiespeler van Philips geweest! De Magnavox versie is volledig identiek aan de 650, maar veel zeldzamer! Het is een zeer audiofiele speler met geweldige DAC's en een gefilterde digitale uitgang, voor nog betere weergave in een digitale hifi opstelling.

 

Magnavox CDB-650 (1986)

  

 

Leuk detail is het uitschuifbare paneeltje met het FTS keybord ! Hiermee kan snel en zonder AB de play-list geprogrammeerd worden. Speler is verder ook "normaal" programeerbaar en compleet met I.R. afstandsbediening. Ook de regelbare hoofdtelefoonaansluiting ontbreekt niet. De Marantz versie van de CD 650 is ook op de markt verschenen. De afstansbediening hiervan heb ik wel, de speler helaas niet...

 

 

 

 

 

to Top of Page